Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın üzere durumlarda dahi baplar insanların çıkışı dâhilin elverişli konumda olur.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir konstrüksiyonsı vardır.
Yatay Boşaltma bölümlerinin ayrılması: Tasarruf meydanı genişlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz sair bir kompartmanda korumayı fakatçlar.
Özellikleri olarak öne çısoy en önemli nokta ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden felakete dayanıklıdır.
Binalarda belli başlı standartlarda arazi alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.
şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane rastgele bir ihtisas meydanı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.
Yangın bapsı evgin çıkış derunin kullanılacaksa o saat mukteza koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.
Her kapı aynı dayanıklılığa ehil olmadığı kadar bu peklik süresi 20 ile 180 dakika arasında değişlemebiliyor. Ancak bu kapılar silme yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak kadar sıhhatli. Akıbetta kapılar yerıcı malzemelerden mefultır ve bir yangın böylece behemehâl yanacaktır.
Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, sene ortamında emanet yitirilmesine niçin olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem de emtia kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de mualla gestaltda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında yaşama ve mal kaybı artış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha nezaketli gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçünlü yangın kapısı olmadığı bağırsakin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha edepli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın beis görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Kasa üzerindeki fitil yuvasına şık yüce birinci sınıf ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması ilkin olgunlaşmak üzere tasarruf amacına ve kullanan eş adetsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu düzenışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.